Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αστερίσκοι σε ευρωπαϊκά φιρμάνια απαξιώνουν τη δημοκρατία






Γιατί η κυβέρνηση δεν τόλμησε για το κάτι παραπάνω; Ακόμα και αν αυτό θα έφερνε την ρήξη με την Ευρώπη, όταν ήξερε ότι έχει τον λαό με το μέρος της.

Η νέα συμφωνία που ουσιαστικά είναι η παράταση της παλιάς με τους ίδιους όρους, και κάποιους νέους αστερίσκους, που στο γενικότερο πλαίσιο μοιάζουν σαν ικεσίες και όχι σαν απαιτήσεις, έρχεται να αποδείξει ότι δεν έχει σημασία τι θέλουμε εμείς οι πολίτες, αυτοί που ψηφίσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί και όχι απλά για να κάνει μια συμφωνία από τα ίδια.

Βέβαια πρόκειται για εξάμηνη παράταση θα πει κάποιος.
Βέβαια αυτή την παράταση θα την έπαιρναν και οι προηγούμενοι.
Το κακό είναι ότι με αυτή την συμφωνία ξεπλένει και τους προηγούμενους, που βαρύνονται με πολύ περισσότερα από απλά μια κακή συμφωνία.

Επιπλέον, ίσως το χειρότερο αποτέλεσμα αυτής της υποχώρησης να αποδειχθεί η προφητία του ίδιου του Βαρουφάκη ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά ακολουθεί η Χρυσή Αυγή.
Δεδομένου του αντί-ευρωπαϊκού κλίματος που επικρατεί στην χώρα, και του όλο και αυξανόμενου εθνικισμού, αν τα βάσανα των Ελλήνων συνεχιστούν τότε αναπόφευκτα θα στραφούν στα πολιτικά μορφώματα που προτάσσουν τον αντί-ευρωπαϊσμό.

Οι μετανάστες θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο και όλο το οικοδόμημα θα πάει κατά διαόλου μεριά.

Ο 'Ελληνας είναι καλόπιστος και φανατίζεται εύκολα, το θέμα όμως πέραν του κοπαδικού κλήματος, είναι να αξιολογήσουμε στην ουσία της , την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης, όταν αυτή ευοδωθεί στα εσωτερικά μέτωπα.

Με μνημόνιο ή χωρίς το θέμα είναι που πέφτουν τα βάρη και αν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, αν η πολιτεία και τα εκτελεστικά της όργανα σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών κλπ.

Όλα αυτά τα έχει υποσχεθεί η τωρινή κυβέρνηση, και αν δεν τα πράξει αυτό θα σημαίνει ότι η ίδια απαξιώνει, ή αποδέχεται την απαξίωση της δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου