Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η μαυροφορεμένη Ελληνίδα με το πλακάτ που προδόθηκε από την «ελπίδα»





Η ελληνίδα που «ξεροσταλιάζει» στις πλατείες τα τελευταία 5 χρόνια διαδηλώνοντας την αντίδραση της στην λιτότητα φαίνεται να στέκει ως μάρτυρας στο λαϊκό σκωπτικό γνωμικό «οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα μνημόνια μένουν».

Πρόκειται για μια γνωστή φιγούρα των διαδηλώσεων των τελευταίων χρόνων και πάντα φέρει μαζί
 της ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται πάντα ένα σύνθημα που φαίνεται να εκφράζει την ίδια.

Αν κρίνει κανείς από το τελευταίο της πλακάτ η ελπίδα φαίνεται να την έχει εγκαταλείψει και όπως θα συμπλήρωνε κάποιος, ίσως η Ελλάδα αυτή την φορά να προδόθηκε από την ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στην λιτότητα.


Η ίδια γυναίκα μόλις τρεις μήνες πριν κατά τις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς έφερε ένα πλακάτ που το σύνθημα που ήταν γραμμένο σε αυτό έδειχνε μια πολύ διαφορετική και σίγουρα περισσότερη μαχητική και διεκδικητική πολιτική στάση.


Για τους πολίτες που βρέθηκαν έξω από την βουλή, ύστερα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στα σκληρά νέα μέτρα που έρχονται μαζί με αυτή την συμφωνία, αλλά και για αυτούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, η κατάσταση φαντάζει σαν μια «επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα», ένα dejavu, μιας εφιαλτικής εμπειρίας που παρά τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, επανέρχεται για να «ζητήσει και τα ρέστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου