Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη βασιλεύουν


Ο Έμπολα επανεμφανίστηκε δυναμικά για να λύσει με τον δικό του τρόπο τα προβλήματα του υπερπληθυσμού και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τελευταία φορά είχε εντοπιστεί σε κουβέρτες που χάρισαν οι θρησκόληπτοι άποικοι του νέου κόσμου στους ιθαγενείς πληθυσμούς. Ωραίο δώρο! Πρωτότυπο και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν και το σημερινό πάρτι στην πιο τελειωμένη χώρα της Αφρικής προκύπτει και αυτό ως κάποια δωρεά.

Η Λιβερία φαντάζει στα μάτια των δυτικών σαν ο ιδανικός εφιαλτικός τόπος για την επανεμφάνιση αυτού του παλιού γνώριμου. Χώρα Monstro με τα όλα της, με ένα όνομα που ακούγετε σαν σαρκασμός της έννοιας που αντιπροσωπεύει. Ιδρύθηκε από απελευθερωμένους σκλάβους του Αμερικάνικου Νότου που εδραιώθηκαν σε αυτή την περιοχή της δυτικής Αφρικής εφαρμόζοντας το σύστημα που τόσο πικρά είχαν αφομοιώσει μέσω της σκλαβιάς πάνω στους ιθαγενείς πληθυσμούς
Θλιβεροί τροπικοί, πολιτικές τερατογενέσεις, μια κληρονομιά των διαφόρων επεμβάσεων, πειραματισμών και θηριωδιών της αποικιοκρατίας και όχι μόνο. 

Μέχρι το παρόν εκτίνεται αυτή η σχέση και επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερες περιοχές κτηνωδίας και απόλυτου αποτροπιασμού. Ο Έμπολα, εκ του αποτελέσματος θα μπορούσε δυνητικά να προσομοιώσει την τελική λύση που επέλεξαν οι Ναζί για το λεγόμενο εβραϊκό ζήτημα, που τους απασχολούσε.  Η ψευτο-κλινική φρασεολογία που επέλεξαν, η εφεύρεση της φυλετικής υγιεινής, και η στοχοποίηση μιας πληθυσμιακής ομάδας με όρους μολυσματικού κίνδυνου δεν διαφέρει και πολύ από τις κραυγές που προτρέπουν στην στοχοποίηση των σύγχρονων φυγάδων από αυτές τις ειδυλλιακές περιοχές σαν επικίνδυνους φορείς της μόλυνσης, αυτής ή κάποιας άλλης. 

Ο Εμπολα υπόσχεται να εκκενώσει την πλουσιότερη ήπειρο του πλανήτη από τους φτωχούς κατοίκους της, ενώ ταυτόχρονα το ισλαμικό κράτος υλοποιεί τα πιο άγρια όνειρα των μυστικών υπηρεσιών. Στην Γάζα κάθε μέρα ξημερώνει και πιο εκκωφαντικά, σε τέλεια αντιδιαστολή με τις εικόνες από τα πάρτι στην Μύκονο.   

Άγρια εποχή, βούτυρο στο ψωμί χιλιαστικών δοξασιών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη οι πυροβολημένοι βασιλεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου