Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ποιος φοβάται τους κροκόδειλους;

Ποιος φοβάται τους κροκόδειλους; Καϋμάν σε νερόλακκο στα Κανάλια


Το Καϋμάν ζούν σε τροπικά κλήματα. Τα Καϋμάν είναι το πιο κοινό είδος κροκοδείλου στον Αμαζόνιο, και η λεία τους είναι συνήθως τα ψάρια, αμφίβια και άλλα ερπετά… μέχρι του ίδιου είδους! Το μήκος τους σε πλήρη ανάπτυξη δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Τα δόντια τους όμως είναι κοφτερά και θεωρούνται δεινοί θηρευτές.

Το πιο κοινό είδος κροκοδείλου…στην Κέρκυρα 
Εσχάτως όμως, απ’ ότι διαπίστωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής που κλήθηκαν στην περιοχή Κατάλαλου στα Κανάλια, το απόγευμα της Τρίτης, ζουν μια χαρά και σε «λούμπες» στην Κέρκυρα.

Το, αγνώστου ιδιοκτήτη, ζώο, που πιθανολογείτε ότι απέδρασε από κάπου, παραδόθηκε από τους άνδρες τις πυροσβεστικής στον φιλοζωικό φορέα «Κιβωτός» και αυτοί με τη σειρά τους τον παρέδωσαν στον ειδικό στα ερπετά χειρούργο κτηνίατρο Σπύρο Δεσύλα.

Εισάγονται νόμιμα
Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλα τα Καϋμάν εισάγονται νόμιμα στη χώρα από εκτροφεία που υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μπορεί κάποιος να τα αγοράσει από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης κατοικίδιων, σε τιμές που ξεκινούν από τα 200 ευρώ. Τα Καημάν δεν επιβιώνουν στις θερμοκρασίες του εύκρατου κλίματος μας, για αυτό όσοι είναι ιδιοκτήτες ενός τέτοιου ζώου, το συντηρούν σε ειδικά θερμαινόμενα ενυδρεία . Το Καημάν της «λούμπας» λοιπόν στάθηκε τυχερό που βρέθηκε, εναλλακτικά μάλλον δεν θα επιβίωνε για καιρό.

Το κατακαημένο
Το συγκεκριμένο κροκοδειλάκι δεν είχε μεγαλύτερο μήκος από ένα μικρό, κοινό φίδι. Δεν ήταν μεγαλύτερο σε όγκο από μια κοινή «ζάμπα» της Κέρκυρας. Παρόλα αυτά αποτέλεσε μεγάλο ειδησεογραφικό γεγονός και αφορμή για τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ταραγμένο από τα φώτα της δημοσιότητας ξεκουράζεται πλέον σώο και αβλαβές μακριά από τα κροκοδείλια δάκρυα επιλεκτικών «ζωόφιλων» που ανατριχιάζουν στην όψη των ερπετών. Μαζί με τις στρουθοκαμήλους, τους καρχαρίες και τα σκυλιά ράτσας, η Κέρκυρα μπορεί πλέον να περηφανεύεται και για τους ντόπιους κροκόδειλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου