Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήριο



Έκδοση  εφημερίδας Δυκτίου Ανταλλαγών

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού έντυπου του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου “Ιδεογραφία”. Το Ε.Π.Ε. συνιστά τη μοναδική, μη κερδοσκοπική προσφορά έργου στο χώρο της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. 
Μη κερδοσκοπική κατάθεση
Στα δωρεάν μαθήματα, που προσφέρουν καθημερινά οι περίπου σαράντα καθηγητές, που απαρτίζουν το εγχείρημα, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να επίμορφωθεί  σε μια ευρεία σφαίρα γνωστικών αντικειμένων (αρχαία ελληνικά, ξένες γλώσσες, μουσική, χορός, νοηματική γλώσσα, είναι μόνο κάποια από αυτά).
Δύκτιο ανταλλαγών
Το Ε.Π.Ε εκτός της εθελοντικής του δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, εγκαινίασε πρόσφατα και το λεγόμενο “δύκτιο ανταλλαγών”. Το Δύκτιο Ανταλλαγών είναι μια συνάντηση-ένωση φυσικών προσώπων που αποσκοπεί στην επαναφορά της οικονομικής δραστιριότητας στην κοινωνική της βάση και στην εδραίωση μίας οικονομίας αναγκών και ανταλλαγών. 

Για αυτό το σκοπό το Ε.Π.Ε προβαίνει στην περιοδική έκδοση του εντύπου Ιδεογραφία, που εκτός από ένα έντυπο αρθογραφίας για πολιτικά, οικολογικά και κοινωνικά θέματα, παρουσιάζει τις  δραστηριότητες του Εργαστηρίου, λειτουργώντας παράλληλα σαν μέσο δυκτίωσης για τους μετέχοντες στο ανταλλακτικό οικονομικό εγχείρημα.
 Μέσο δυκτίωσης
Στην τελευταία σελίδα της Ιδεογραφίας μπορεί κανείς να διαβάσει τις ανακοινώσεις προσφοράς, ζήτησης και ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν μέλη του Εργαστηρίου και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Προσφορές   που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης
 Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι κυρίες ανταλλακτικές προσφορές  αφορούν είδη πρώτης ανάγκης και όχι εξεζητημένα προϊόντα. Ίσως αυτή η πρότυπη προσπάθεια να αντικατοπτρίζει τα σημεία των καιρών που διανύουμε. 

Ενδεχόμενος, αυτή η λογική, σε επίπεδο μικρό-κλίμακας, να χαράζει ένα δρόμο, που παρότι δεν είναι καινοτόμος για τα παγκόσμια δεδομένα, είναι σίγουρα εποικοδομητικός και ελπιδοφόρος για τις κοινωνικές και οικονομικές ζυμώσεις που συντελούνται στη μικρή μας κοινωνία.
'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου