Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ομαδική έκθεση εικαστικών-Πολύτεχνο

Ομαδικής έκθεσης Κερκυραίων εικαστικών στο Πολύτεχνο


Την Τρίτη 19 Απριλίου τελέστηκαν τα εγκαίνια  μιας σημαντικής ομαδικής έκθεσης Κερκυραίων εικαστικών, στο νέο Πολιτιστικό πολυχώρο Πολύτεχνο.

 Άνοιγμα της αυλαίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν οι : Πέτρος Στραβοράβδης, Δημήτρης Μηλιώτης, Κώστας Τόμπρος και Σοφία Στάυρου, συνέπεσαν και με το άνοιγμα των θυρών του χώρου προς το κοινό.
Το κτίριο του Πολύτεχνου, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Νέου φρουρίου, έχει διατελέσει και παλιότερα ως σημείο πολιτισμού για την πόλη της Κέρκυρας. Μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν η έδρα της Κερκυραϊκής Σκηνής και χώρος διεξαγωγής του εργαστηρίου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το όραμα των νέων ιδιοκτητών
Οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου κράτησαν το παλιό όνομα, μιας και χαρακτηρίζει το όραμα τους για τη χρίση του χώρου. Ο Νικόλας Μασαράς και ο Μάνθος Καράς είναι δύο γνώριμες φιγούρες στους μετέχοντες στην πολιτιστική ζωή της πόλης της Κέρκυρας. Όντας και οι ίδιοι καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες, ευελπιστούν, ο ανακαινισμένος χώρος του Πολύτεχνου, να γίνει η στέγη για μια πληθώρα καινοτόμων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα
 Δίνοντας έμφαση και προκρίνοντας τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα, προσβλέπουν στην εκφραστική διάδραση, την αξιοποίηση και ανάδειξη του τοπικού έμψυχου δυναμικού στις τέχνες και, στην ουσιαστική διασύνδεση της δραστηριότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ευρύτερο καλλιτεχνικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του νησιού.

Φωτεινή εξαίρεση
Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που στεγάζεται στο Πολύτεχνο συνάδει απόλυτα με τους παραπάνω στόχους και σκοπούς. Οι τέσσερις εικαστικοί που παρουσιάζονται από τις 19 έως τις 30 Απριλίου, αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση, στην κατά τα άλλα, τελματωμένη  πραγματικότητα των εικαστικών τεχνών στην Κέρκυρα. 

Η εξαίρεση αυτή αφενός αφορά την ιδιαίτερη και προσωπική θεματολογία των έργων τους και, αφετέρου τον αέρα επαγγελματισμού και καλλιτεχνικής τριβής που χαρακτηρίζει τη δουλειά τους. 
Κοσμικό γεγονός
Πλην της πολιτιστικής διάστασης του συμβάντος, ως εγκαίνια, αποτέλεσαν και ένα σημαντικό κοσμικό γεγονός, στο οποίο παραβρέθηκαν άπαντες οι παράγοντες της καλλιτεχνικής πράξης και διοργάνωσης του νησιού.
Στον καιρό της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, ελπίζοντας ότι ο κόσμος της Κέρκυρας θα στηρίξει και θα αγκαλιάσει μια αξιόλογη προσπάθεια. 
'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου