Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ουέντιγκο

Μύθος των ιθαγενών της Β. Αμερικής που αφηγείται πως ένας άνθρωπος υποκύπτει στην ανθρωποφαγία στην ανάγκη του να ανανεώσει τις δυνάμεις του και να αποκτήσει την επιπλέον δύναμη του ανθρώπου, την σάρκα του οποίου καταναλώνει.
Είδα σε ένα όνειρο τον Ουέντιγκο στην Κέρκυρα, να ψάχνει τρόπους να μας φάει…
Στο μυαλό εμφανίζεται η ιστορία ενός φιλάσθενου και αδύναμου χαρακτήρα που αποφασίζει κάποια στιγμή στην προχωρημένη νιότη ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να αποκτήσει τις φυσικές και ψυχικές δυνάμεις που δεν είχε ποτέ είναι να καταναλώσει το αίμα και την σάρκα ενός νεότερου ανθρώπου, και για την ακρίβεια, όσο νεότερο το θύμα τόσο το καλύτερο.
Ταξιδεύει στην Συρία και κατατάσσεται στις δυνάμεις των Κούρδων, μόνο και μόνο για να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που ο φόνος είναι δικαιολογημένος και το αίμα ρέει αύθονο. Κάποιοι λένε ότι τον είδαν να γεύεται το αίμα νεκρών και κάποοι άλλοι ότι μασουλούσε την σάρκα από το πόδι ενός φρεσκοσκωτομένου. Στην εμφάνιση και την συμπεριφορά ήταν πολύ συμπαθητικός τύπος και έτσι δημιουργούσε αντίθεση.
Είδα σε ένα όνειρο τον Ουέντιγκο στην Κέρκυρα...Ψάχνει τρόπους να μας φάει…αλλά δεν θυμάμαι τις εκδοχές που παρουσιάζονταν στον ύπνο μου, καθώς και το τέλος που άφησε μια αίσθηση ικανοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου