Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ακόμα πιο καλό παιδί


 Πλέον μπορεί να φορέσει η γριά τα καθαρά της ρούχα και να πάει για βόλτα στην Σπιανάδα
Στα έδρανα του δικαστηρίου τα βλέμματα των μετεχόντων προδίδουν πολλές φορές βαθύ συναίσθημα. Τιμωρούνται οι ένοχοι, ή αυτοί που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πειστικά την αθωότητα τους, από ένα χέρι ψυχρό.

Είναι το χέρι του εκτελεστή, που δεν διστάζει σε τίποτα και δεν εξετάζει τίποτα παρά το γράμμα του νόμου. “Παρά την σκιά” αυτού του γράμματος εκτυλίχθηκε το τελευταίο κεφάλαιο ενός εξαετούς και πλέον, δράματος.

Οι γυναίκες έκριναν ορθά, λυτρώνοντας τον από το βάρος της ενοχής στην συνείδηση του. Ένιωθε ένοχος και συνεσταλμένος για έξι χρόνια και με την αυστηρή κρίση του δικαστηρίου, απαλλάχτηκε από την θηλιά του κοσμικού παραπτώματος, να ποτίζεις δέντρα με αίμα.

Το αίμα συνεχίζει να τρέχει σαν ποτάμι παντού γύρω του και γνωρίζει ότι ο παλιός κακός, σύντροφος πιστός, πάντα είναι στις σκιές. Σήμερα όμως ο ήσκιος τιμωρήθηκε και εξορίστηκε σε κάποια μακρινή φυλακή του χωροχρόνου. Για δύο χρόνια, μονάχος να καθίσει και να αναλογιστεί το κόστος της εφόδου κατά της κοινωνίας των ανθρώπων. 

Πλέον μπορεί να φορέσει η γριά τα καθαρά της ρούχα και να πάει για βόλτα στην Σπιανάδα και οι σκύλοι μπορούν να περιμένουν και οι άνθρωποι να το βουλώνουν γιατί ο κακός πήγε διακοπές και ο καλός θα είναι ακόμα πιο καλό παιδί τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου