Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Το “ξεκατίνιασμα” του Ερημίτη και άλλες κινηματικές ιστορίεςΠοιος ο  λόγος, οι Αναρχικοί να κόπτονται για το ξεπούλημα  οποιασδήποτε περιουσίας. ...

Παρακολουθώ σιωπηλά εδώ και κάποιο καιρό το κινηματικό ξεκατίνιασμα που λαμβάνει χώρα στην Κέρκυρα γύρω από το ζήτημα της πώλησης της δημόσιας περιουσίας και με τρώει το χέρι μου να γράψω....
δεν το έκανα για κάποιο καιρό γιατί απέχω στον ιδιωτικό (idiotic) μηδενισμό μου, αλλά τώρα μου δίνεται η ευκαιρία εν μέσω αυτής της κακιασμένης κουβέντας να πω και το πολιτικό μου γαμώτο.

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ποια είναι η θέση του Α/Α κινήματος απέναντι σε όλα αυτά. Αν η δημόσια περιουσία είναι επί της ουσίας τσιφλίκι του κράτους και των θεσμών του είναι δημόσια μόνο στο όνομα καθώς η πρόσβαση και η χρήση αυτής διαμεσολαβείται μέσω των κρατικών δομών. Αν αυτό το εκλαμβάνεις πολιτικά από μια αναρχική σκοπιά, είναι τουλάχιστον προβληματικό. Για ποιο λόγο οι Αναρχικοί, με τον δηλωμένο αντικρατισμό τους να κόπτονται για το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού κράτους, η εδώ που τα λέμε για το ξεπούλημα οποιασδήποτε περιουσίας. 

Παρατηρώ λοιπόν τους Α/Α Κέρκυρας να παίρνουν θέση σε μια σειρά από τέτοια θέματα, όπως το ασφαλιστικό κλπ και δεν μπορώ να μην σκεφτώ μια υπόνοια αποπροσανατολισμού ή ακόμα και πολιτικού εσωδισμού που ίσως να διαφαίνεται πίσω από τέτοιες πολιτικές επιλογές. Βέβαια όλοι εδώ ζούμε και όλοι κοπτόμαστε από αυτά που λαβαίνουν χώρα, αλλά το γεγονός ότι κάποιος π.χ, δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη δεν σημαίνει ότι, πρέπει να κάνει πολιτική μπατιέρα το κράτος πρόνοιας και να παλεύει για την διατήρηση του, όταν ο πραγματικός πολιτικός στόχος είναι η κατάλυση του κράτους.

Το ζήτημα του Ερημίτη εν προκειμένω δεν είναι απλό όσο φαίνεται. Βασικός άξονας της εναντίωσης σε αυτή την αποκαλούμενη επένδυση είναι παράγοντες της τοπικής οικονομίας που φοβούνται αυτή την αλλαγή μοντέλου καθώς θα αλλάξουν τα δεδομένα για την περιοχή. Δευτερευόντως είναι κάποιοι που ανακάλυψαν την ύπαρξη βίδρας στον Ερημίτη, που σαν μέρος έχει αυτό το όνομα για καλό λόγο. Ελάχιστοι είχαν επαφή με το μέρος πριν την απόφαση εκποίησης του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε αρχικά το ζήτημα γιατί υποσχέθηκε προστασία στους τοπικούς οικονομικούς παράγοντες και δευτερευόντως επειδή συνάδει με τις πολιτικές του θέσεις περί μικτής οικονομίας και σοσιαλδημοκρατίας. Οι αναρχικοί δεν μπορώ να δω που κολλάνε σε όλο αυτό το αφήγημα και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τα παράπονα των μεν για την απουσία τους, αλλά ούτε και το σφοδρό κατηγορώ της άλλης πλευράς προς τους συριζέους, πρώην συριζεους και πάει λέγοντας ότι χώθηκαν στο κίνημα και το έφεραν στα νερά τους. Κατά την γνώμη μου πάντα ήταν τα νερά τους και οι Αναρχικοί τσαλαβουτάγαμε εν γνώση ή εν αγνοία εντός αυτής της θολούρας.