Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

"Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"Στην νήσο του Πάσχα τσακώνονται οι φιλάνθρωποι και οι φιλόζωοι ποιος θα προκάνει φεστιβάλ και μάλιστα για το καλό μας.


Εσχάτως πληροφορήθηκα το πατ κιουτ στήσιμο και άλλων φεστιβάλ που θα γίνουν τις μέρες του άλλου φιλοζωικού φεστιβάλ στην μαρτυρική και περίχαρη νήσο του Πάσχα, αλλά αυτά διαφημίζονται ως κανονικά μη κερδοσκοπικά.

Βέβαια αυτό που δεν πληροφορούμαστε από τους διοργανωτές αυτών των μη κερδοσκοπικών και κοινωφελών δρώμενων είναι αν και κατά πόσο, οι αμοιβές τους περιλαμβάνονται στα έξοδα ή στα έσοδα της διοργάνωσης. Όλη αυτή η κοινωφελής εργασία και διάθεση να έμπαινε σε μια κοινωνική δράση θα το είχαμε σκίσει το μνημόνιο ρε γαμώτο. Βέβαια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα πλέον, αυτός είναι ο γιορτινός κόσμος της ανάλαφρης Συριζότητας. Ένα πολιτικό και ηθικό σύμπαν σε πλήρη αντιστροφή με τάσεις αυτό – αναρρόφησης.

Σε αυτό το σύμπαν δήμαρχοι παραχωρούν νησίδες προς “ήπια εκμετάλλευση” άνευ πολιτικού και οικονομικού (προπάντων) οφέλους για τον Δήμο (εκτός και αν το δημόσιο καλό ταυτίζεται πλήρως με το προσωπικό όφελος), επιχειρηματίες πολιτεύονται (πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον), ΜΚΟ αναλαμβάνουν να σώσουν τον πολιτισμό της ήττας και της ομφαλοσκόπησης (με μικρό πάντα αντίτιμο), ορδές χαζοχαρούμενων χίπιδων, με πολιτική αντίληψη μυοκάστορα, παίρνουν εργολαβία να επαναφέρουν την οικολογική ισορροπία υποσχόμενοι να κάνουν στιφάδο τον υπερπληθυσμό των κουνελιών στις αναξιοποίητες νησίδες και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά βέβαια μετατοπίζουν την εστίαση του κόσμου από την λαίλαπα της σύγχρονης αποικιοκρατίας που έχει αρπάξει με τις δαγκάνες της κάθε τι πολύτιμο σε αυτό τον τόπο, στις γιορτινές φιέστες του καλοκαιριού, που τις έχουμε όλοι ανάγκη και κυρίως αυτοί που τις προάγουν....."Γίνονται πράματα ναούμ"

Πόσο θυμίζουν όλα αυτά τις πικρόγλυκες μέρες της πρώιμης Πασοκάρας τότε που ο Λαλιώτης οικιοποιούταν το φρασεολόγιο του ανταγωνιστικού κινήματος στην Ελλάδα και η Μελίνα διοργάνωνε Πανκ φεστιβάλ στο Καλλιμάρμαρο (πάντα με εισιτήριο βέβαια με αποτέλεσμα να πάνε εκεί οι “μητροπολιτικοί ινδιάνοι” και να γίνει της κακομοίρας ) όταν παράλληλα η “επιχείριση Αρετή “ επιχειρούσε να “καθαρίσει” τους δρόμους και τις συνοικίες από κάθε επικίνδυνη φωνή....